fbpx

Descrierea temelor

Reducerea cheltuielilor si cresterea profitabilitatii
Aceasta tema se refera la identificarea activitatilor care genereaza cheltuieli prea mari sau care trebuie eficientizate. De asemenea, tema vizeaza cresterea profitabilitatii diverselor ramuri existente ale afacerilor, cat si dezvoltarea altor activitati pentru cresterea profitabilitatii.

Finantele si Analiza Financiara
Aceasta tema vizeaza intelegerea diferentelor dintre un contabil,economist, expert contabil si consultant fiscal, si importanta acestora in analiza financiara a oricarei afaceri. Aceasta tema ne ajuta sa intelegem Bilantul, Contul de Profit si pierdere, Cash-flow-ul si capitalurile. Invatam despre Datorii, Investitii, Profitabilitate, Rentabilitate, Solvabilitate si Grad de indatorare ca sa putem trece afacerea la un nivel superior.

Management-ul timpului si prioritizarea activitatilor
Aceasta tema presupune identificarii activitatilor consumatoare de timp si neproductive, precum si invatarea metodelor de prioritizare si eficientizare a activitatilor zilnice, personale si de business.

Softuri pentru afaceri si eicientizarea prin tehnologizare
Aceaasta tema ne arata importanta utilizarii softurilor de afaceri si modul de lucru al marilor corporatii. Invatam notiuni esentiale despre softuri de ERP & CRM.

Mintea umana si comportamentele Antreprenorilor VS Angajatilor
Aceasta tema ne ajuta sa intelegem ce tip comportamental avem noi si cei din jurul nostru, chiar daca vorbim de familie, angajati sau parteneri de afaceri. Invatam cum sa ne comportam in functie de oamenii de langa noi si cum putem crea legaturi puternice cu acestia.

Automatizarea Sistemelor, Proceselor si Procedurilor in afaceri
Aceasta tema ne prezinta cele mai noi tendinte de eficientizare si dezvoltare a afacerilor, intalnite in mediul antreprenorial prin abrevieri ca BPA, BPM, RPA etc.

Wellness
Aceasta tema ne ajuta sa regasim echilibrul perfect dintre minte, corp şi spirit. Wellness-ul este un proces dinamic permanent şi conştient, ce implică decizii şi acţiuni care contribuie la starea de bine personală şi la dezvoltarea la nivel fizic, intelectual, emoţional, social, spiritual şi ocupaţional.

Reducerea taxelor si impozitelor – Optimizari fiscale
Aceasta tema ne ajuta sa intelegem cum taxele si impozitele ne afecteaza afacerile si cum putem sa identificam metode legale de reducere a acestor cheltuieli.

Educatie financiara
Aceasta tema ne ajuta sa ne dezvoltam o educatie financiara sanatoasa, care nu vine implicit cu priceperea in afaceri. Sigur cunosti suficiente cazuri in care oameni care castiga multi bani, ajung sa traiasa prin datorii sau ajung la faliment.

Marketing si Vanzari
Departamentul de marketing si vanzari intr-o companie, este foarte important pentru menținerea pozitiei competitive pe piața. Strategiile acestor departamente sunt tacticile cheie ale companiei. Invatam cum sa identificam game de produse (sau servicii), politicii de preturi, politici de promovare precum si canale de distributie.

Resurse umane
In aceasta tema invatam cum sa stabilim necesarul de personal (cifra totala a angajatilor necesari pentru atingerea obiectivelor de resurse umane si structura de ansamblu a functiilor necesare), cum vom decide crearea sau modificarea procedurilor de recrutare, selectie si integrare a personalului, de pregatire, perfectionare si dezvoltare profesionala, precum si modul in care se va stimula performanta in munca a angajatilor.

Antreprenoriat si dezvoltarea afacerilor
Aceasta tema ne ajuta sa intelegem complexitatea “meseriei de antreprenor”. Invatam despre probleme si provocari din practica antreprenoriala, precum: resursele financiare, resursele umane si atitudinea antreprenorilor/angajatilor si tertilor.

Fonduri Europene si achizitii publice
Aceasta tema ne ajuta sa cunoastem cum putem sa atragem fonduri europene si fonduri nationale pentru investitii in afacerea noastra.

Comunicare si Public Speaking
Aceasta tema ne ajuta sa deprindem poate cea mai importanta abilitate in afaceri. Vom invata tehnici prin care sa eliminam teama de a vorbi in public si metode prin care putem comunica eficient cu partenerii nostri de afaceri.

Modificari legislative de interes in perioada curenta
Aceasta tema ne ajuta sa intelegem modificarile legislative care ne afecteaza afacerea si sa culegem informatii despre modificari legislative viitoare ca sa ne putem proteja si dezvolta afacerea.