Cosmin Răileanu @Vindem-ieftin.ro – Cum să crești afaceri mari în orașe mici
Ramada By Wyndham Slatina Parc Ramada By Wyndham Slatina Parc, Strada Crișan 1, Slatina, OltAntreprenorul a plecat de la următorul motto: „Nu există nu se poate!” De aceea, în cadrul evenimentului Cosmin Răileanu vine să ne arate ce oportunități au afacerile din orașele mici și cum putem să folosim internetul pentru a dezvolta companii de milioane de euro. De asemenea, Cosmin o să ne povestească și despre experiențele lui de la Imperiul Leilor și cum l-au ajutat acestea în drumul lui spre cifra de afaceri de 100 milioane de euro. https://www.youtube.com/watch?v=dPfKKXGQFdA&ab_channel=CosminRaileanu
Dumitru Borțun – Gandirea critică
Ramada By Wyndham Slatina Parc Ramada By Wyndham Slatina Parc, Strada Crișan 1, Slatina, OltÎn general, gândirea critică ne ajută să ne descurcăm în situații neclare, când nu ni se dau pe tavă dovezi și argumente suficiente pentru a accepta un enunț ca adevărat sau pentru a-l respinge ca fals. Gândirea critică ne mai învață să amânăm decizia atunci când balanța nu înclină în nicio parte; un om cu gândire critică poate conviețui cu incertitudinea, nu se grăbește să tragă concluzii doar din dorința de a avea certitudini, da a spune „Acum știu cum stau lucrurile!” Gândirea critică e o gândire supraetajată. De obicei, oamenii știu să fie vigilenți cu privire la faptele lor, la comportament sau la ceea ce spun, dar nu știu să fie vigilenți cu privire la felul în care gândesc. Așa ceva se învață la cursurile de gândire critică - Dumitru Bortun Dumitru Borţun este doctor în filosofie şi profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti – SNSPA, unde predă cursurile „Analiza discursului public”, „Semiotică. Teorii ale limbajului”, „Etică în comunicare” şi „Responsabilitate socială corporativă”. În 2009, Alianța Națională a Organizaţiilor Studenţilor din România – ANSOC l-a premiat cu titlul de Profesor Bologna, acordat profesorilor care „sunt apreciaţi de studenţi, aduc plus de valoare educaţiei din România şi sunt modele pentru studenţi”. În 2015 a primit tilul de „Personalitatea anului 2015”, acordat de Revista Legal Point pentru „promovarea valorilor morale în tehnicile de comunicare”, iar în 2017, Diploma de Excelenţă „Integritate, Bună Guvernanţă şi Responsabilitate Socială”, acordată de Eurolink – Casa Europei. În 2021, Președintele României, Klaus Iohannis, i-a acordat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”, categoria Cercetare științifică, „în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută de-a lungul întregii activități la promovarea culturii și a identității naționale românești”. A publicat peste 160 de studii, eseuri, articole şi interviuri în volume colective, publicaţii de specialitate şi reviste de cultură. Este autorul mai multor cursuri universitare, precum şi al cărţilor Bazele epistemice ale comunicării (Ars Docendi, 2002), Relaţiile Publice şi noua societate (Tritonic, 2005, 2012), Responsabilitatea socială corporativă: de la relaţii publice la dezvoltare durabilă, coordonator (Tritonic, 2012), Bazele epistemice ale comunicării – ediţia a II-a, revizuită şi adăugită (Tritonic, 2013), Mareea neagră: limba română sub asediu. Greşeli de exprimare în mass media din România (Tritonic, 2015).
Etichetă și protocol în business – Virgil Mănescu
Ramada By Wyndham Slatina Parc Ramada By Wyndham Slatina Parc, Strada Crișan 1, Slatina, Olt“Bunele Maniere nu se vor demoda Niciodată” - Maître Virgil Mănescu Cum educația trebuie să fie un proces continuu în viața fiecăruia dintre noi, vă invităm să vă descoperiți propriul rafinament la Cursul de Bune Maniere, Protocol, Diplomație & Etichetă Socială din 07.03.2023 de la Ramada Parc Slatina. Și pentru că fiecare dintre noi își dorește o permanentă perfecționare a comportamentului social (atât în mediul de business cât și în cel privat), iată câteva subiecte pe care le vom parcurge și dezbate: Rolul protocolului - Norme și Precepte Eticheta ca formă a normelor sociale (în societate și mediul de business) Politețea și Formalismul modern Respectul față de semeni Exprimare și comunicare & Arta de a te comporta în societate Reguli și comportament în societatea contemporană - Bunele maniere ale omului “modern” Despre Complimente, Galanterie, Cadouri și Flori Vizita - între Gazdă și Musafir Tact, comportament și maniere la masă Masa în societate versus mediul privat (formal, non-formal & protocolar) Folosirea telefonului în diverse momente Exprimare - Comunicare - Socializare & Public Speaking Vestimentația în societate și în mediul de afaceri Maniere Digitale - sau ce ar trebui să știi despre Social Media Speakerul ediției – Virgil Mănescu Trainer de Etichetă și Protocol - Maestru de Ceremonii și Somelier. Absolvent: Hospitality School New York(C.I.A), London School of Hospitality & Butler, Școala de arte frumoase – Somelier– Paris. Nota bene: Accentul este pus pe etichetă și protocol de business, comportament și bune maniere în societatea contemporană. Costul pentru participarea la un workshop susținut de către Maître Virgil Mănescu este de 390 de lei/ persoană. Pentru participarea în cadrul evenimentului organizat de către Asociația Clubul Antreprenorilor Olt costul biletului este 200 de lei, diferența fiind susținută de către Asociație, în urma sponsorizărilor.
Gala “Educația prinde aripi”
Ramada By Wyndham Slatina Parc Ramada By Wyndham Slatina Parc, Strada Crișan 1, Slatina, OltGala “Educație Prin Sport”
Ramada By Wyndham Slatina Parc Ramada By Wyndham Slatina Parc, Strada Crișan 1, Slatina, OltHai să ajutăm câțiva adolescenți din cadrul ONG-ului “Asociația Club Sportiv Skateboard Slatina” să poată participa la cel mai mare concurs de skateboarding din lume: ”Eurofreestyle”, desfășurat în Germania! Sunt talentați, muncitori și tot ce-și doresc este să-și permită să aducă trofeele acasă! Există o legătură puternică între educație și sport. În primul rând, sportul poate avea un impact pozitiv asupra performanței academice a elevilor. Participarea la activități sportive poate îmbunătăți abilitățile cognitive, precum memoria și atenția, și poate reduce stresul, ceea ce poate duce la o performanță academică mai bună. În al doilea rând, educația poate fi îmbunătățită prin sport. Participarea la activități sportive poate promova învățarea valorilor precum disciplina, perseverența, respectul și echipa, care sunt importante pentru succesul atât în sport, cât și în viața academică și profesională. În plus, educația fizică și sportul pot contribui la dezvoltarea unui stil de viață sănătos, reducând riscul de obezitate și îmbunătățind starea de sănătate în general. Elevii care sunt activi fizic au tendința să fie mai concentrați și mai implicați în activitățile academice. Prin urmare, educația și sportul sunt două aspecte interdependente care pot contribui la dezvoltarea elevilor în mod holistic.