fbpx

Gala “Educatie prin sport”

Asociatia Clubul Antreprenorilor crede cu tărie că singura cale spre succes – ceea ce au dovedit deja câțiva adolescenți pe care i-am cunoscut de curând – este respectarea cu disciplină a unei rutine ale căror caracteristici sunt perseverența, munca, pasiunea și dedicarea.

Pe 4 iulie 2023 a avut loc Gala ”Educație prin sport” la Ramada by Windham Slatina(carora le multumim pentru sustinere). Scopul evenimentului a fost acela de a susține financiar câțiva adolescenți să poată participa la cea mai grandioasă competiție de freestyle în skateboarding din lume în luna august, în Germania.

Nu-i așa că și pentru voi este cu totul nouă informația conform căreia skateboardingul este sport recunoscut în România? Ei bine, Marius Constantin este cel care a pus bazele ONG-ului “Asociația Club Sportiv Skateboard Slatina” din iubire față de această activitate. Alături de el am filmat și un podcast în care a povestit cum a descoperit acest sport și, mai ales, în ce condiții se desfășoară la noi în Slatina:

Atât Marius, cât și copiii pe care îi antrenează, au participant deja ani la rând la concursuri (cele mai multe internaționale), de unde s-au întors de fiecare dată cu o mulțime de premii, punând astfel România pe harta mondială a performanței în skateboarding. Ne-a impresionat  determinarea lor. Asta se traduce și prin faptul că majoritatea deplasărilor la competiții au fost realizate din banii părinților sau din banii lor din pușculiță, strânși din burse sau din ”banii de buzunar”.

 Astfel, pentru că dau realmente un exemplu în societate, un exemplu pe care suntem mândrii să-l transmitem și către copiii noștri, am hotărât să le fim alături în acest demers.

Ne-am bucurat la Gala ”Educație prin sport” și de câteva momente de reprezentații din mai multe sporturi, printre care numărăm kangoo jumps, karate și, evident, skate-ul care ne-a impresionat.

Vom promova mereu educația. Așa cum vom promova și sportul, pentru că sunt strâns legate una de cealaltă. Știm din propria experiență că atunci când facem sport, ne putem concentra mai bine la activitățile profesionale, unde mai pui că disciplina din sport este dublată de disciplina din afacerile noastre.