fbpx
Viitorul are speranță! Datorită vouă! 
 
Pe 4 aprilie 2023 a avut loc prima ediție a Galei ”Educația prinde aripi”, la care mulți dintre voi ați fost prezenți și v-ați implicat activ, lucru pentru care vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor, dar și fiecăruia în parte. 
 
Atunci când mi-a venit ideea organizării unui eveniment caritabil, am făcut-o cu speranța viitorului. Că undeva, în viitor, lucrurile vor sta mai bine decât stau acum, că putem contribui la o viață mai bună pentru cei care se luptă zi de zi cu condițiile proaste de trai și cu neajunsuri financiare, că punem o cărămidă la educația lor și că viața o să ne răsplătească faptele bune. 
 
Astfel, câteva cazuri sociale au fost prezentate în fața voastră de către Elena Leulescu de la Asociația Împreună pentru Educația Viitorului și de către Corina Nistor & Violeta Bălă, reprezentante ale Asociației Cu părinții alături. Cele două ONG uri locale au istoric în desfășurarea activităților de ajutor pentru familii din mediul defavorizat, dar se ocupă și cu dotarea unităților de învățământ ca cei mici să poată avea acces la o educație de calitate. 
 
Personal, am și vizitat câteva dintre familiile care au făcut scopul Galei, iar uneori am fost însoțit chiar de fiica mea în vârstă de 5 ani, Eva. Îmi doresc să transmit către ea obiceiul de a ajuta, de a împărți cu ceilalți ceea ce are și de a-i demonstra că dacă nu ai un nivel financiar ridicat, asta nu înseamnă că nu ești un om bun. 
 
Un om bun cum fiecare dintre voi sunteți. Astfel, în urma licitațiilor obiectelor realizate de către mâinile micuțe s-au strâns aproape 50.000 lei, direct în conturile celor două asociații, deși așteptările lor erau undeva la 15.000 lei. Împreună am adus zâmbete pe fața celor care vor beneficia de sprijin financiar pentru accesul la educație pe o perioadă îndelungată. 
 
În acest sens, vreau să aduc mulțumiri pentru buna desfășurare a Galei ”Educația prinde aripi” celor de la Ramada by Windham Slatina, deoarece ne-au pus sala la dispoziție în mod gratuit; Mihai Mitoșeru, care a renunțat la 50% din tariful său standard atunci când i-am spus că este vorba de un eveniment de strângere de fonduri pentru copii care merită o șansă în plus; Dincă Marius de la DMK Sound care a luat parte la eveniment ca DJ și s-a ocupat de lumini & sunet în mod gratuit, dar și Voces primavera, grupul ghidat de prof. Fieraru Marius și Silinescu Deniza, grup care ne-a încântat auzul cu câteva momente artistice. 
 
Pentru că la eveniment au fost prezenți atâția copii, care mai de care cu mai multă energie de oferit, cu mai multe idei despre cum să se joace, m-am bucurat să o avem alături pe Maria Lupu, profesor în învățământul preșcolar la  Grădinița cu Program Prelungit nr 1 Slatina, care s-a deghizat în Minnie Mouse și a întreținut atmosfera pentru cei mici. De asemenea, Mirela și Victor Preda de la Dodolino au oferit baloanele de care micuții nu se mai despărțeau. 
 
Andrei Bădiță, de la Deck Computers, a oferit cadouri (rechizite) tuturor copiilor implicați în manufacturarea obiectelor pentru licitație, iar Cosmin Barcan de la Editura HOFFMAN le-a dăruit carnete de notițe și cărți cu povești, care sigur îi vor ajuta la dezvoltarea imaginației. 
 
În scopul educației susținute pentru copiii aflați în nevoie ne-a ajutat și Mihai Danu de la Damiart Advertising, care a oferit ghiozdane echipate complet pentru toți cei care își doresc să meargă la școală, iar Horațiu Buzatu de la Arhi Design Craiova contribuie atât cu rechizite pentru toți copiii din proiect, cât și cu materiale didactice pentru a susținute o grupă de la o grădiniță din mediul rural timp de un an. 
 
Mihaela Pădurețu de la Florăria Green Garden a achitat after-schoolul pentru un an pentru fetița care este crescută alături de frățiorul său doar de tată și a oferit buchete de flori pentru doamnele curajoase care luptă neobosite să facă bine în jurul lor. La fel cum este și Anca Matache de la magazinul Morelli Morelli care a adus genți și portofele pentru părinți, dulciuri, dar și vouchere de haine pentru fetele de liceu din proiect. 
 
Doamna Mariana David de la Mary Mary Electrice va monta în mod gratuit panourile fotovoltaice ca cei 4 frățiori cuminți să-și poată face temele și după lăsarea soarelui. Iar ca hainele tuturor să fie curate și toată lumea să benecifieze de confort la nivelul tălpilor, Ilie Pană de la Farmacia de Detergent și Laboratorul de Șosete a dăruit tuturor participanților detergent și șosete. 
 
Pentru că drumul spre succes nu e niciodată ușor. N-a fost ușor nici pentru voi, antreprenorii care v-ați aflat la masa destinată licitațiilor și ați decis să donați sume considerabile pentru a ajuta. Vă mulțumesc! 
 

Vă mulțumesc că ați ales ca scopul banilor pentru care ați muncit timp îndelungat, bani pentru care ați depus efort, stres, energie și alte resurse… banii aceștia fac o reală schimbare în viața copiiilor de astăzi, în viața adulților de mâine. Datorită vouă, ei pot să meargă la școală. Datorită vouă, au acces la o educație mai bună și mai sigură în ceea ce privește viitorul. 

Împreună construim o generație. Generația care va fi colegă cu copiii noștri, care poate ne va trata, care ne vor deveni angajați sau parteneri în business, generația care va fi acolo să ducă mai departe ceea ce noi am început. 
 
Pentru că lumea nu este ceva ce am moștenit de la înaintașii noștri, ci ceva ce luăm cu împrumut de la urmașii noștri. 
 
Mă înclin, 
Dan Preda
președinte Clubul Antreprenorilor Olt